Scroll Top

Handtherapie

De handtherapie binnen Paramedisch Centrum Torenveld wordt verzorgd door Van Donselaar ergotherapie & handtherapie. 
De volledige praktijkinformatie is te vinden op: www.ergotherapie-vandonselaar.nl

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen ervoor dat u uw hand op veel verschillende manieren kunt bewegen. De hand en pols zijn echter ook kwetsbaar. Door bijvoorbeeld slijtage, een ongeluk of overbelasting kunt u allerlei klachten ervaren. Goede handtherapie is dan belangrijk. 

Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie. De behandeling is gericht op het verbeteren van de mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de arm, pols en hand. Daarnaast is er ook veel aandacht voor een maximale inzetbaarheid van de arm, pols en hand, zodat u de dagelijkse activiteiten weer naar tevredenheid kunt uitvoeren

Werkwijze

Van Donselaar ergotherapie & handtherapie

Eerste afspraak

Tijdens de eerste wordt een intake gesprek gedaan en samen met u gekeken wat de doelen zijn voor de behandeling. Indien u geen verwijsbrief wordt er ook een korte screening gedaan.  Tijdens de eerste afspraak is het belangrijk dat u een legitimatie bewijs bij heeft. 

Vergoeding

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering en wordt voor voor 10 uur per jaar vergoed. Omdat het basiszorg is telt wel het wettelijke eigen risico mee. 

Sommige zorgverzekeraars hebben extra ergotherapie ook opgenomen in de aanvullende verzekering.

Waarvoor kunt u terecht?

U kunt met alle soorten handklachten bij ons terecht. Wij werken met drie gespecialiseerd handtherapeuten. U kunt denken aan bijvoorbeeld handklachten bij artrose, handtherapie na een operatie, klachten van overbelasting en het maken van maatwerk spalken. 

Wij werken nauw samen met handspecialisten en zijn aangesloten bij de handnetwerken in de regio. 

Bijzonderheden

Annemiek en Eline van CHT-NL gecertificeerd handtherapeut (certified handherapist of the Netherlands) en voldoen hiermee aan de kwaliteitseisen die hieraan gesteld worden. 

Wij zijn gespecialiseerd in maken van maatwerk spalken bij handproblemen . 

verwijzing nodig?

De handtherapie valt bij ons onder de ergotherapie. Ergotherapie  is direct toegankelijk waardoor er geen verwijsbrief nodig is van de huisarts of specialist. U kunt direct een afspraak  maken.

Contact

Van Donselaar, ergotherapie & handtherapie heeft praktijk locaties in Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen en Rucphen. Tevens hebben wij regelmatig spreekuur in Roosendaal en Halsteren. 

T: 06-14453725
E: info@ergotherapie-vandonselaar.nl
I: www.ergotherapie-vandonselaar.nl

Eline van Donselaar

Handtherapeut – CHT-NL gecertificeerd

Annemiek van den Eijnden

Handtherapeut – CHT-NL gecertificeerd

Ilse vanlaerhoven

Handtherapeut

×

 

HALLO!

Klik op hieronder op Fysiotherapie Torenveld om een Whats App gesprek te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?