Scroll Top

Oedeemfysiotherapie

Oedeemfysiotherapie

Wij bieden oedeemfysiotherapie en het aanmeten van kousen voor klanten uit Zevenbergen en omgeving. Oedeemfysiotherapie is voor mensen die last hebben van een (lymf) oedeem. Lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.

De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoerende systeem bevordert, soms zijn kousen nodig. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid.

Oedeemtherapie heeft als doel het lymfesysteem te stimuleren middels lymfedraingage. Daarnaast kan de oedeemtherapeut ook fascietechnieken, lymfetaping, en /of zwachtelen toepassen. Dit alles om de lymfestroom stimuleren of te ondersteunen. Ook kan het nodig zijn een therapeutisch elastische kous aan te meten, dit om het resultaat te behouden. Daarnaast zullen er adviezen en leefregels besproken worden om zo goed mogelijk in het dagelijks leven om te kunnen gaan met de oedeemklachten. Eventueel kunnen er aanvullend huiswerkoefeningen worden mee gegeven.

Het is mogelijk dat er reacties na de behandeling optreden. Het kan zijn dat u wat vermoeid bent, meer moet plassen en de darmen gestimuleerd worden. Dit zijn normale effecten van de behandeling die vanzelf weer overgaan. Daarnaast kan er een beurs gevoel optreden na de fascie en litteken behandeling, dit verdwijnt meestal weer in 2 dagen en is een normale reactie

 

Meer informatie vindt u hier: mldv.org. Wilt u een afspraak maken voor oedeemfysiotherapie in Zevenbergen of voor het aanmeten van kousen? Meld u aan. 

Bekijk ook onze andere specialisaties.

×

 

HALLO!

Klik op hieronder op Fysiotherapie Torenveld om een Whats App gesprek te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?