Scroll Top

Ergotherapie

De ergotherapie binnen Paramedisch Centrum Torenveld wordt verzorgd door Van Donselaar ergotherapie & handtherapie.
De volledige informatie over de praktijk is te vinden op: www.ergotherapie-vandonselaar.nl

Iedere dag zijn we bezig met allerlei activiteiten zoals aankleden, eten, de hond uitlaten en huishoudelijk werk. Veel van deze activiteiten gaan automatisch, zonder er bij na te denken. Door ziekte of ouderdom kunt u ervaren dat deze activiteiten moeilijker worden of niet meer gaan. Ergotherapie kan helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren. 

Van Donselaar, ergotherapie & handtherapie is in 2010 opgericht door Eline van Donselaar en sinds die tijd ook gevestigd in Zevenbergen. Wij zijn een enthousiaste betrokken praktijk waar inmiddels vier ergotherapeuten werken. 

Werkwijze

Van Donselaar ergotherapie & handtherapie

Eerste afspraak

Tijdens de eerste wordt een intake gesprek gedaan en samen met u gekeken wat de doelen zijn voor de behandeling. Indien u geen verwijsbrief heeft wordt er ook een korte screening gedaan.  Tijdens de eerste afspraak is het belangrijk dat u een legitimatie bewijs bij heeft. 

Vergoeding

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering en wordt voor voor 10 uur per jaar vergoed. Omdat het basiszorg is telt wel het wettelijke eigen risico mee. 
Sommige zorgverzekeraars hebben extra ergotherapie ook opgenomen in de aanvullende verzekering.

waarvoor kunt u terecht

Ergotherapie is er voor iedereen die zijn dagelijkse activiteiten niet meer naar tevredenheid kan uitvoeren. Onze ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen voor de problemen bij uw dagelijkse activiteiten. Iedere situatie vraagt om maatwerk en centraal staan activiteiten die voor u belangrijk en problemen geven. U kunt hierbij denken aan problemen op het gebied van zelfverzorging, huishoudelijke werkzaamheden, zelfstandig verplaatsen en de uitvoer van hobby en/of werk. 

bijzonderheden

Van Donselaar, ergotherapie & handtherapie is gespecialiseerd in de behandeling van: handklachten, Ziekte van Parkinson (ParkinsonNet), Niet Aangeboren hersenletsel, cognitieve revalidatie, kwetsbare ouderen, vermoeidheidsklachten, reumatische aandoeningen, oncologie, post COVID19 en het aan- uit trekken van steunkousen. 

Verwijzing nodig?

Ergotherapie is direct toegankelijk waardoor er geen verwijsbrief nodig is van de huisarts of specialist. U kunt direct een afspraak  maken.

contact

Van Donselaar, ergotherapie & handtherapie heeft praktijk locaties in Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen en Rucphen. Tevens hebben wij regelmatig spreekuur in Roosendaal en Halsteren. 

T: 06-14453725
E: info@ergotherapie-vandonselaar.nl
I: www.ergotherapie-vandonselaar.nl

_LD41525

ons team

ergotherapie

Annemiek van den Eijnden, Sterre van Ravels, Jessica Schrauwen, Ilse VanLaerhoven en Eline van Donselaar

×

 

HALLO!

Klik op hieronder op Fysiotherapie Torenveld om een Whats App gesprek te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?