Scroll Top

Podotherapie

Hallux Voetexperts richt zich op de beste zorg in de wereld van Podotherapie.
Opgericht in 2008 door podotherapeut Mano de Kok in Zuid Holland, inmiddels uitgebreid met praktijklocaties in Noord-Holland, Utrecht, Brabant en Gelderland.

Ervaart u wel eens klachten in de voet, enkel, knie, heup of lage rug? Dan is Hallux podotherapie Zevenbergen er voor u!

Naast podotherapie kunt u bij ons ook terecht voor;

  • Sportpodotherapie
  • Diabetes voetzorg
  • Orthopedisch schoeisel
  • Voetchirurgie

Maak een afspraak met de Hallux podotherapeut in Zevenbergen

Van maandag t/m vrijdag kunt u van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken op het nummer 088 – 3456543. U kunt ook een afspraakverzoek maken via de website www.hallux-groep.nl

Werkwijze

Hallux voetexperts

Diabetes voetzorg

De (diabetes)podotherapeut zal uitgebreid onderzoek doen naar de manier waarop u staat en loopt en hoe alle spieren en gewrichten functioneren. Hij/zij streeft er naar om door het verbeteren van de stand van uw voeten en/of het looppatroon plekken waar overdruk aanwezig is te ontlasten. Tevens wordt er uitgebreid gekeken naar de ernst van de verminderde doorbloeding en/of de gevoelsstoornissen.

Daarnaast krijgt u een persoonlijk sok- en schoenadvies.Vanuit dit onderzoek wordt door de (diabetes)podotherapeut het Zorgprofiel en Sims-klasse bepaald. Met dit onderzoek wordt dus de mate van risico op een huiddefect beoordeeld.

Kinderen

Kinderen bloeien op terwijl ze groeien. In veel gevallen gaat dit zonder problemen en kunnen kinderen en hun ouders genieten van alle dagelijkse activiteiten. Helaas zijn er ook situaties waarin dit gepaard gaat met blessures en pijnklachten. Deze klachten zijn onlosmakelijk verbonden met actief bezig zijn. Het goede nieuws is dat veel klachten zijn te voorkomen of te verhelpen door meer aandacht te schenken aan de voeten.

Kinderen die in de groeifase zitten, hebben vaak specifieke problemen, zoals hielpijn. Het is belangrijk om dit snel te verhelpen, zodat het plezier in de dagelijkse bezigheden niet verloren gaat.

Wil of kan uw kind bijvoorbeeld niet ver lopen? Klaagt uw kind over vermoeidheid, pijn tijdens het lopen of struikelt het met regelmaat?

De Hallux podotherapeut kan u helpen als uw kind last heeft van bijvoorbeeld de volgende klachten: overmatig veel struikelen, pijn in de enkels, knieën, heupen of rug, pijn tijdens het sporten of vermoeidheid of pijn in de voeten en/of benen

Steunzolen op maat

Steunzolen op maat worden door de Hallux podotherapeut speciaal op maat gemaakt en ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van uw voet. Ook kunnen ze uw voeten ontlasten of de voetstand corrigeren. De steunzolen verlichten of verminderen uw pijnklachten, omdat ze precies passen bij uw specifieke voetproblemen. Ze werken het best in combinatie met adequaat schoeisel. Steunzolen kunnen onder andere een oplossing zijn bij voetklachten als;

Vergoeding

In het algemeen verstrekken ziektekostenverzekeraars een vergoeding voor de consulten en de diensten van een podotherapeut. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekeraar en de eventuele aanvullende verzekeringen die u hebt afgesloten.
Wilt u hierover meer weten? Raadpleeg dan uw eigen verzekeraar voor meer informatie.

Podotherapie is direct toegankelijk dus een verwijsbrief van een arts is niet noodzakelijk. 

Sporters

Voeten zijn tijdens het sporten erg belangrijk. Als de voeten niet optimaal kunnen functioneren, dan worden knie, heup en rug ook verkeerd belast. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten in het lichaam niet goed samenwerken en dan is optimaal sporten niet mogelijk. Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van sport erg belangrijk. Sporten zijn niet altijd met elkaar te vergelijken. Kijk maar eens naar sporten zoals turnen, tennis, voetbal, wielrennen en/of schaatsen. Dit zijn allemaal sporten met specifieke bewegingen, schoeisel en ondergrond.

Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt altijd onderdeel uit van een beweegketen. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en de oorzaak van het probleem. Hierdoor kan een probleem optimaal behandeld worden of kan er een gericht advies gegeven worden voor andere gespecialiseerde behandelaars..

Contact

Maak een afspraak met de Hallux podotherapeut in Zevenbergen.

Van maandag t/m vrijdag kunt u van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken op het nummer 088 – 3456543. U kunt ook een afspraakverzoek maken via de website www.hallux-groep.nl

Uw podotherapeut binnen PMC Torenveld is Maureen Jochems

×

 

HALLO!

Klik op hieronder op Fysiotherapie Torenveld om een Whats App gesprek te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?