Scroll Top

Shockwave therapie

Wat is shockwave therapie

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Shockwave therapie is vooral geschikt voor de behandeling van peesklachten, zoals een tenniselleboog, schouderproblemen, klachten van de knie of enkel, hielspoor, langdurige achillespeesproblemen en soms ook triggerfingers.

Vaak zijn er een paar behandelingen nodig voordat u verbetering merkt. 


Hoe werkt Shockwave therapie

Shockwave therapie stimuleert weefselherstel, vergruist verkalkingen, stimuleert de stofwisseling en verbetert de bloedcirculatie waardoor pijnklachten worden bestreden. Het stimuleert eigenlijk het zelfhelend vermogen van het lichaam. Onderzoek toont aan dat shockwave therapie vaak goede resultaten geeft. 

Uw fysiotherapeut beoordeelt of een behandeling met shockwave zinvol is. Als dit zo is dan wordt de pijnzone behandeld met korte shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht en daarna wordt de behandelkop op de huid geplaatst. Vervolgens worden de shockwaves toegediend. Tijdens de behandeling hoor je een tikkend geluid en het kan een beetje gevoelig zijn. 

 

×

 

HALLO!

Klik op hieronder op Fysiotherapie Torenveld om een Whats App gesprek te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?