Scroll Top

COVID-19

covid-19

Nu het coronavirus ons dagelijks leven bepaalt kan het doormaken van deze ziekte grote gevolgen hebben op de kwaliteit van leven op korte en lange termijn.

De meeste mensen die besmet raken met het corona-virus krijgen gelukkig weinig klachten. Ongeveer 20% van de patienten heeft ernstige klachten waarbij ziekenhuisopname of IC opname noodzakelijk is (RIVM 2020). Patienten die langdurig op de IC opgenomen zijn geweest, kunnen de maken krijgen met het Post-Intensief Care Syndroom (PICS). Bij de revalidatie na COVID-19/PICS is een multi- disciplinair team aangeraden.

Binnen ons centrum wordt de COVID-19 revalidatie vaak ingevuld door een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie. En indien nodig kan ook logopedie, oefentherapie of onze gewichtsconsulente worden ingeschakeld. 

Veel voorkomende klachten na een COVID-19 zijn:

– pijnklachten
– spierzwakte
– aanhoudende vermoeidheid
– cognitieve problemen (geheugen, plannen, organiseren.

Fysiotherapie is vaak gericht op het weer opbouwen van de conditie en spierkracht. Daarbij is aandacht voor eventuele aanhoudende longproblematiek. 

De ergotherapeutische behandeling is vaak gericht op leren omgaan met de vermoeidheid en het weer geleidelijk aan opbouwen van dagelijkse activiteiten. Ook wanneer er sprake is van cognitieve problemen of problemen bij de uitvoer van dagelijkse activiteiten kan de ergotherapeut helpen.

De volledige informatie over wat ergotherapie kan betekenen vindt u HIER.


×

 

HALLO!

Klik op hieronder op Fysiotherapie Torenveld om een Whats App gesprek te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?